Dragkrok till bilen?

Ibland är det lätt att ångra sig – som när man har rensat undan hemma och inser att man kan inte hämta ett släp eftersom man inte har en dragkrok på sin bil.

Lyckligtvis går det att lösa genom att eftermontera en dragkrok – det kan man göra med både en fast och en avtagbar dragkrok.

När det gäller just avtagbara dragkrokar finns det lite att tänka på – ska man ha en vertikal eller horisontell och vad är skillnaderna?

För att du ska känna dig mer säker i ditt beslut går vi igenom lite information här nedan. 

Horisontell dragkrok

Denna dragkrok är en praktisk lösning för dig som använder den ofta men som ändå vill kunna plocka av dragkroken ibland – den är väldigt lätt att både fästa och ta bort och du behöver faktiskt inte ens några verktyg!

Den syns lite mer än den vertikala men den är också lite billigare.

Vertikal dragkrok

Om du bryr dig lite mer om utseendet på bilen så är en vertikal dragkrok någonting att fundera på!

Det här fungerar för dig som inte vill att den ska synas alls eftersom den fästs underifrån och fästet blir helt dolt bakom din kofångare.

Vad är en avtagbar dragkrok egentligen?

Du undrar kanske vad skillnaden är på en fast och en avtagbar dragkrok?

Det är så enkelt att det är det namnet säger – en avtagbar är just det – avtagbar och en fast är en fast monterad dragkrok som alltid sitter fast. 

Varför ska jag ha en avtagbar dragkrok egentligen?

En av anledningarna till att ha en avtagbar dragkrok är om man inte använder den så ofta och vill kunna ha tillbaka bilens originalutseende när man inte behöver dragkroken – eller om man helt enkelt inte använder den så ofta!

Vad du än väljer så är det aldrig fel att ha en dragkrok på din bil!

Related Posts

© 2024 motorwebben.se - WordPress Theme by WPEnjoy