När du köper begagnad bil

buying used carAtt köpa en begagnad bil är klokt både mot plånboken för miljön. Däremot att köpa en helt ny bil är enligt många att kasta pengarna i sjön då värdet på bilen sjunker snabbt och man aldrig får tillbaka det som man har lagt ut för den. Därför är det bäst att köpa en relativt ny bil begagnad. Då kommer den inte ha hunnit slitas ner genom åren samtidigt som du endast betalar en bråkdel av priset för den. Det finns dock en hel del saker som du måste tänka på när du köper en begagnad bil.

Först och främst måste du ta reda på att säljaren faktiskt äger bilen. Detta är en miss som många förut har gått på som lett till att de har köpt en stulen bil eller en bil som någon har lånat av någon annan. Det räknas som bedrägeri men det är enklare att undvika från början än göra något åt senare.

När du köper en begagnad bil ska du tänka på dessa saker:

  • Kontrollera att säljaren äger fordonet, kontrollera även med ID-kort på både säljare och köpare så att dessa är de som de uppger sig för att vara.
  • Köparen är idag ansvarig då lagen om god tro inte längre gäller.
  • Kontrollera lån på fordonet. Om fordonet är belånat måste du se till att skulderna löses i samband med köpet. Annars får den nya ägaren ta med sig skulderna.
  • Om bilen har haft många tidigare ägare är detta ett varningstecken. Bilen kan ha många problem.
  • Är bilen väldigt billig är det bra om du gör extrakontroller.

När du provkör bilen ska du kontrollera däcken och dess mönsterdjup, kontrollera bilens utsida och leta efter bucklor och skadade detaljer, provköra bilen utan stereon på så att du kan höra ljud från motorn och se till att kontrollera kopplingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *