Roliga fakta om bilar och bilkörning

Fun facts about cars and drivingAtt köra bil är roligt tycker de allra flesta som har körkort, men det finns saker som du sannolikt inte vet om bilar som skulle förundra dig. Här kommer några roliga fakta som du kan tänka på nästa gång du kör bil.

1. Din bil i sig är ett fantastiskt pussel, den innehåller över 30 000 delar som alla ska fungera för att få ditt fordon att gå framåt. Med det sagt kan ditt fordon fortfarande gå framåt när en eller flera delar fattas.

2. Din bränslemätare avslöjar på vilken sida av bilen som tanken sitter, om du kör en bil som inte är din egen kan du ta en titt på detta nästa gång.

3. Det tar totalt 25 timmar att tillverka en bil, det vill säga, om man vet vad man gör.

4. En riktig häst motsvarar 0.7 hästkrafter. Det får dig sannolikt att förstå hur kraftfull din motor faktiskt är.

5. Varje dag produceras det omkring 165 000 nya bilar. Trots det väljer många att köpa sina bilar begagnade, vilket innebär att det görs otroligt många bilköp och bilaffärer varje dag.

6. Nybilsdoften är en riktig doft som är sammansatt av över 50 olika ämnen.

7. Det spelar roll vilken färg du har på din bil; de säkraste färgerna är vitt, guld, gul och blått. Den mest olycksdrabbade färgen är svart. Detta har att göra med kombination av hästkrafter och de olika färgerna.

8. Google var först ut i kampen om den självkörande bilen, men många biltillverkare ligger tätt bakom med radar, sensorer och mycket mer. Allt för att underlätta bilkörandet för användaren och minska olycksfrekvenserna.

9. En del bilar går att köra upp och ned då dessa har så starka hästkrafter att de kan hålla sig uppe, dock är detta ingenting som rekommenderas att testa.

10. Män tutar mer än kvinnor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *